Fishing Trips

Επειδή η Πλατφόρμα μας βρίσκετε στην διαδικασία αναβάθμισης και έχουμε πολλά Αλιευτικά Σκάφη που δεν έχουμε προβάλει ακόμα, στείλτε μας ένα μήνυμα – e-mail (στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ), ή με κάποιο τηλέφωνο (στο 6932253852), με τις απαιτήσεις σας, (αριθμό ατόμων, κατάλληλο μέρος που θα θέλατε να πάρετε το Σκάφος και πιθανή ημερομηνία) και εμείς θα επικοινωνήσουμε πολύ σύντομα μαζί σας. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για τον Αλιευτικό Τουρισμό, τόσο στην ‘Επικοινωνία’, όσο και στα ‘Νέα’, (το σύστημα αυτόματης κράτησης δεν είναι προς το παρών ενεργοποιημένο..).

Γιατί τώρα! Τι θα πρέπει να γίνει ακόμα!

 

Δείτε απόσπασμα από την ομιλία μας στην μεγάλη έκθεση της Πελοποννήσου ΕΔΩ

 

Μερικές από τις εμπειρίες που μπορείτε να ζήσετε μαζί μας, ΕΔΩ

 

Μπορείτε επίσης, να δείτε πολλές πληροφορίες για εμάς στην 'ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ' , επίσης δείτε, το αφιέρωμα στον Αλιευτικό Τουρισμό, από την Καθημερινή της Κυριακής 29/5/2016, το περιοδικό Agricola και τον Νίκο Φιλιππίδη, στην διεύθυνση ΕΔΩ..

 

Νομικό Πλαίσιο,

 

 • Διευκρινήσεις για την διενέργεια Αλιευτικού Τουρισμού, από Επαγγελματίες Ψαράδες στην διεύθυνση ΕΔΩ

   

 • Επίσης μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Πείραμα Ευστάθειας, (άρθρο 23, σελίδα 15), στην διεύθυνση ΕΔΩ

   

 • Παρέχεται πάσης φύσεως βοήθεια  και ενημέρωση, σε θέματα ενεργειών - αδειοδοτύσεων. Στείλτε μας ένα μύνημα στην ' Φόρμα Επαφής ' στην Διεύθυνση  ΕΔΩ

 

 

Παλαιότερη ενημέρωση (Ιανουάριος 2015),

 

Μετά, από πάρα πολλές συζητήσεις πολλών χρόνων, δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (ΦΕΚ 97 / 20-01-2015, ολόκληρο το ΦΕΚ στην Διεύθυνση: ΕΔΩ ), η κοινή Υπουργική Απόφαση (Κ.Υ.Α. αριθμ. 414/2354/12.1.2015), με θέμα, προϋποθέσεις, όροι και διαδικασία, για την διενέργεια αλιευτικού τουρισμού από επαγγελματίες αλιείς ), που πράγματι επιτρέπει την δραστηριότητα του Αλιευτικού Τουρισμού από Επαγγελματίες Ψαράδες, σύμφωνα με το Νόμο 4179/2013 (ΦΕΚ 175 08/08/2013, άρθρο 40, περί Αλιευτικού Τουρισμού, αλλά και τον παλαιότερο Νόμο 4070/2012, ΦΕΚ 82 10/4/2012, άρθρα 174 – 184, ολόκληροι οι Νόμοι στις Ιστοσελίδες : ΕΔΩ , ΕΔΩ ).

 

Άρα λοιπόν, θα μπορούν και οι Επαγγελματίες Ψαράδες, να δέχονται κόσμο στο Σκάφος τους, για επίδειξη τρόπων ψαρέματος, αλλά και για ψάρεμα, με πετονιά, συρτή , καθετή.

 

 

Επίσης, τον Απρίλιο του 2014, ψηφίστηκε ο Νόμος «Τουριστικά Πλοία και άλλες διατάξεις» από το Υπουργείο Ναυτιλίας, που πράγματι επιτρέπει την δραστηριότητα του Ερασιτεχνικού Ψαρέματος, χωρίς να είναι απαραίτητη η απόκτηση της Ερασιτεχνικής Άδειας Αλιείας (βλέπετε Άρθρο 14, §2, ολόκληρος ο Νόμος στην Διεύθυνση:  ΕΔΩ).

 

Μάλιστα έχουμε και τις παρακάτω διευκρινίσεις στον Νόμο:

 

 • Ιούλιος του 2015

  πολ.1141/30-06-2015 : κοινοποίηση διατάξεων του ν.4256/14 (φεκ 92/α') «τουριστικά  πλοία και άλλες διατάξεις» και παροχή σχετικών διευκρινίσεων στην διεύθυνση ΕΔΩ

 • Αύγουστος του 2014

         Διευκρινιστική Εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών, στην Διεύθυνση: ΕΔΩ.

 

Άρα λοιπόν και στην Χώρα μας, οι Τουρίστες, αλλά και κάθε ένας Επισκέπτης ή Κάτοικος μια περιοχής, έχει πλέον την δυνατότητα, (αφού ολοκληρώθηκε το απαραίτητο Νομικό Πλαίσιο), να μπει σε Σκάφος που διαθέτει την νόμιμη άδεια και να ψαρεύει, όπως συμβαίνει άλλωστε, σε όλο τον κόσμο..

 

Επίσης πολλοί λένε, ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που προΐσταται της Επαγγελματικής Αλιείας, θα πρέπει άμεσα, να χαράξει μια Νέα Κυβερνητική Πολιτική στην Αλιεία, που να εξασφαλίζει, σε όσους το επιθυμούν και θεωρητικές γνώσεις, πάνω στο Επαγγελματικό Ψάρεμα.

 

Δηλαδή με λίγα λόγια να βρεθεί τρόπος να διδάσκεται το Επαγγελματικό Ψάρεμα (τόσο με την μορφή κάποιων Σεμιναρίων για τους κάπως μεγαλύτερους, ή μέσω διαδικτύου, όσο και με την μορφή κανονικής εκπαίδευσης για τους νεότερους..).

 

Όπως όμως συμβαίνει με όλα τα καινούργια πράγματα – ιδέες - καταστάσεις, έτσι και στην εφαρμογή του Αλιευτικού Τουρισμού, υπάρχουν και αντίθετες απόψεις, διότι μερικοί εκτιμούν, ειδικά κάποιοι από αυτούς που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην ερασιτεχνική αλιεία, (πωλήσεις πλαστικών σκαφών, φουσκωτών, εξωλέμβιες μηχανές, τρέιλερ κ.λπ.), ότι η δραστηριότητα του Αλιευτικού Τουρισμού από Επαγγελματίες Ψαράδες, ίσως περιορίσει και άλλο, τα ήδη περιορισμένα έσοδά τους…

Δεν καταλαβαίνουν, ότι όταν γνωρίσει πολύς κόσμος, κάποιες από τις μοναδικές εμπειρίες, που μόνο οι επαγγελματίες της θάλασσας γνωρίζουν ότι υπάρχουν, τότε μόνο να κερδίσουν έχουν και σε καμιά περίπτωση να χάσουν, από την εξάπλωση του Αλιευτικού Τουρισμού.

 

Επίσης πολλοί Επαγγελματίες Ψαράδες, λόγο και της παρούσας πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ζητάνε, να δοθούν άμεσα κίνητρα (π.χ. μέσω Επιδοτούμενων Προγραμμάτων), για όσους Επαγγελματίες δεν πληρούν αρχικά τα κριτήρια της Υπουργικής Απόφασης, για την απόκτηση της ειδικής άδειας και θα ήθελαν να το κάνουν άμεσα.